KaTa - KatA yaNg BeST untuk Anda !

Hello..Hye..Oh my dear all ! Kali nie Ilia tak nak cakap banyak-banyak kat sini ok.Just sekadar nak sharing dengan korang KATA-KATA or AYAT-AYAT yang Best untuk korang ! Ayat-ayat best nie selalu korang ambik untuk update status kan..kan ? Macam Ilia la.Hehe itu Ilia tapi Korang ? hermm..tak pe..tak pe ambik je ayat-ayat nie.Nak kasi sedekah nie ambik la ha :


1 - ReDHa itu IKHLAS , PaSrAH itu MENYERAH ! --> ombak rindu


2 - Rinduku Umpama ,Ombak yang tak berhenti , Kasihmu bagai Pantai , Yang setia   Menanti --> ombak rindu


3 - You Are My Love , My Heart  And My Life 


4 - Berkasih Tak Mesti Bersama , Berpisah Bukan Selamanya --> Novel Cinta 3 Suku


5 - Sesungguhnya , Perpisahan Itu Amat Menyakitkan.Alangkah Indahnya Jika Selepas Perpisahan Wujudnya Pertemuan.Pasti Tiada Insan Yang Merana dan Tiada Jiwa Yang Menderita --> Novel Spannar Cintakan Skru


6 - Kadang-kadang Allah sembunyikan Matahari , dan Allah berikan Hujan dan Petir.Kita tertanya - tanya kemanakah perginya Matahari , Rupa - rupanya Allah berikan kita Pelangi --> Cerekarama Nurain


7 - “Kalau kita sukakan seseorang, jangan beritahu si dia. Nanti Allah kurangkan rasa cinta padanya. Tapi luahkan pada Allah, beritahulah Allah. Allah maha tahu jodoh kita siapa.”


8 - “... Kalau suka, simpan dalam hati. Berdoalah kepada Allah agar dia menjadi jodoh kita, atau mintalah Allah SWT agar berikan kita yang terbaik ...”

Islam mengajar kita usaha sambil bertawakkal. Maka menyatakan rasa suka adalah usaha. Tinggal kita kena letak usaha itu dalam batasan syara’. Kalau perempuan, hantarkan wakil untuk menyatakan rasa hatinya. Ka...lau lelaki, pergilah menghadap wakil perempuan, ibu bapanya, atau menghantar wakil juga untuk menyatakan rasa hatinya.

Kalau suka, persiapkan diri serba sedikit sebelum memberitahu. Kemudian beritahulah. Jangan simpan.


9 - If you're Alone, I'll be your Shadow. ♥
If you want to Cry, I'll be your Shoulder. ♥ 
If you want a Hug, I'll be your Pillow. ♥ 
If you need to be Happy, I'll be your Smile. ♥ 
But anytime you need a Friend, I'll just be Me. ♥

♥ i Love all My Friend ! ♥


3 comments:

Anonymous said...

done follow u.. follow me back k.. :)

aerynreen.blogspot.com

Fatin Nazira said...

whoah whoah,nice words.hihi :)

cheezy_chieze said...

♥ aeryn ♥ : thanks ya !
fatin nazira : thanks jugak ! ^__^